Associació Festes

El lliurament dels premis culminarà la segona jornada de les Festes Populars de Patraix

EL DISSABTE A PARTIR DE LES 22.15 H. EN LA SEU DE L’ASSOCIACIÓ

La jornada del dissabte de les Festes Populars del barri, que se celebren des del 4 al 13 d’octubre sota el lema “25 anys fent festa”, culminarà amb el lliurament dels premis de la XXV Edició que tindrà lloc a les 22,15 hores en la seu de l’Associació.

A les 22,30 hores, la Plaça de Patraix acollirà l’actuació de circ Notte di Fuoco de la companyia Elefanti i posteriorment l’actuació del Teatre Samaruc de l’ONCE amb la representació “romanços i cobles de cordill”, mentre que TíoFredo amenitzarà el lliurament de premis que estarà dirigida pel periodista Rafael Comín.

Abans, durant el matí, es realitzaran en la Plaça de Patraix una sèrie d’activitats lúdic esportives. A les 11 hores es faran simultàniament el XXIII torneig municipal d’escacs, jocs tradicionals, bàsquet, badminton, un taller participatiu de circ i un contacomptes per a entretindre als més xicotets. Mentre que a la vesprada a les 17 hores el Complex Esportiu-Cultural Patraix celebrarà una jornada de portes obertes i a les 20,30 hores la Plaça acollirà una actuació de balls tradicionals a càrrec dels grups de Danses Saragüell i Rondalla de Llauradors de Torrent.

Però, com anunciàvem, el lliurament dels premis al dissenyador de moda Francis Montesinos, al grup de danses La Carraspera, a l’Institut d’Educació Secundària de València Cid Campeador, al centre d’ensenyaments integrats de València Escola d’Artesans, a l’empresa de serveis Societat Agricultors de la Vega i a l’Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social (Aderes) de Burjassot, suposarà el fermall final a aquesta segona jornada de les Festes Populars de Patraix.

L’Associació Veïnal de Patraix vol reconéixer amb aquest acte l’aportació de cadascun d’ells per a construir un barri, una ciutat més humana, solidària i amigable. Com l’original dissenyador de moda Francis Montesinos que compleix 50 anys portant el nom de València per les passarel·les de tot el món, a més d’haver donat suport activament diverses causes solidàries. O l’Institut d’Educació Secundària Cid Campeador que també celebra cinc dècades formant i educant en valors a moltes generacions del barri. Mentre que el centre de Formació Professional Escola d’Artesans compleix res menys que 150 anys promovent una educació integral que contempla tant l’aprenentatge acadèmic com la formació intel·lectual.

A més, l’Associació també premia al grup de danses La Carraspera per la seua labor de recuperació dels balls tradicionals valencians, indumentària, cants i costums com les de l’antic poble, hui barri, de Patraix. A la Societat Agricultors de la Vega (SAV), una empresa històrica de València, que des dels seus orígens reutilitzava els residus com compost per als cultius i hui es dedica a la neteja i conservació de la ciutat. I a l’Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social (Aderes) de Burjassot per la seua labor en favor de la integració a través de l’esport de les persones amb disfunció física i mental, tant en l’àmbit municipal de Burjassot com en tota la província de València. Un treball que ha sigut la inspiració de l’aclamada pel·lícula Campeones.

Back To Top