Associació Festes

Presentació de les Rutes Saludables Patraix

Ahir, 3 d’octubre, es va realitzar la presentació de les Rutes Saludables Patraix amb la presència de Rafa i Vicente Comín, tècnics esportius i de comunicació implicats en aquest projecte de l’Associació Veïnal del barri que, en un breu termini, es posarà en marxa per a fomentar la salut de totes les persones que desitgen participar. Aquest projecte pretén formar als veïns i veïnes de totes les edats per a poder viure d’una forma saludable i previndre la malaltia fent exercici. Tot això amb un component de socialització i trobada ciutadana.

El projecte Rutes Saludables Patraix es compondrà d’una sèrie d’itineraris pel barri de Patraix, on fomentar un estil de vida actiu i saludable. Els recorreguts de diferents distàncies (entre un i cinc quilòmetres) estaran adaptats a les persones que participen, segons edats i graus d’intensitat, i s’entrellaçaran amb el passat del barri, amb parades temàtiques en les quals conéixer els costums, els jocs i les activitats lúdiques del poble de Patraix, des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Cada ruta, amb horaris setmanals d’eixida, tindrà trams i estacions de parada en llocs emblemàtics que han format part important del barri, on es posarà en pràctica les explicacions de personal qualificat en xarrades, díptics i posteriorment amb codis QR on s’indicaran sèries d’exercicis a realitzar, depenent del nivell físic de la persona.

Així mateix, es realitzarà una valoració física a l’inici de la incorporació al projecte en la seu de l’Associació de les persones que s’inscriguen a realitzar aquestes rutes guiades. Es realitzarà un estudi personalitzat de cada participant, marcant objectius, distància a recórrer i exercicis a realitzar en les estacions de parada, segons la condició física i edat.

Un dels objectius inicials del projecte és treballar conjuntament amb els professionals dels centres de salut del barri, donant a conéixer aquestes rutes i la importància de fer exercici per a millorar la qualitat de vida, previndre malalties, aprimar, etc.

En definitiva, des de l’Associació Veïnal de Patraix desitgem ajudar a crear hàbits esportius a través d’una metodologia a llarg termini, convertint Patraix en un un dels barris pioners de València a fomentar la vida activa i saludable entre el veïnat.

Back To Top