Sense categoria

Presentació dels llibres de Vicente Hernándiz

El pròxim 16 de maig a les 19h tindrem ací a l’escriptor de ciència ficció Vicente Hernándiz, que ens descobrirà totes les seues obres publicades fins avui. Us deixem a continuació un extracte de la seua biografia:

Vicente Hernándiz s’obri al món en el si d’una família on el treball, la responsabilitat i l’entorn familiar són els motors principals dels seus valors. Època complicada d’una Espanya en la qual a molts dels nascuts en les seues mateixes circumstàncies se’ls deia que venien al món amb un pa sota el braç. Aquest ambient de dedicació i parquedat va marcar en ell aqueix afany de superació i d’assoliment que ha anat imperant constantment en la seua vida. Vida aquesta no assenyalada ni pel fracàs ni pel rotund èxit, ja que xicotets assoliments i algunes vicissituds, amb els seus corresponents sacrificis, van ser forjant el seu conciliador tarannà.
Cursa els seus estudis primaris com a alumne lliure en l’Institut Luis Vives de València, i posteriorment es Llicencia en Psicologia per la Universitat de València. Des de jove va ser apassionat lector i gran fan de Asimov, Arthur C. Clarke i Ray Bradbury, entre uns altres. Aquest fet i la seua afició per escriure, han sigut els detonants de quant ha publicat. En l’actualitat podem nomenar: “Cuando las estrellas nos llamen”, que al seu torn és precursora i inici de “En el brazo de Orión” novel·les escrites després de molts anys de navegar per aquest terreny amb narracions curtes com a “Asesinato en la alquería y otros relatos” -Recopilació de relats curts escrits entre 1986 i 1996, publicats a primers del 2015-. Entre ells es troben “El Guardián” i “Asesinato en la alquería” primer i segon premi
en sengles concursos de narrativa curta. També cal destacar les publicacions “40 relatos de fantasía y ciencia ficción” (2017) en la qual ha participat, juntament amb altres autors, amb el relat: “¿Y si tiene conciencia de sí mismo?” (Antologia solidària i en benefici dels xiquets amb càncer), i l’antologia “El futuro es ahora” (2017) amb el relat
“Al quebrarse la eternidad”. En l’actualitat està en fase de conclusió la seua trilogia “Crónicas de la era estelar” de la qual ja ha publicat “Y la Tierra gritó” i “Herederos de los dioses”, primer i segon llibres. Com a impulsor de la ciència ficció i l’escriptura ha participat com a jurat i promotor en el 1º i 2º certamen de relats “Capside – Cificom” (2015 i 2016). Ha sigut guardonat en les següents ocasions:
– Guanyador dels premis Scifiworld 2012 amb el seu relat curt “El Bosque” publicat en el llibre de recopilació “El Día de los cinco reyes y otros cuentos”.
– Finalista en els premis del Diari “El Levante” falles 2013 de microrrelats fallers amb la narració “Joan el Masclet” publicat per Obrapropia.
– Finalista en l’II concurs Acen de relats curts amb l’escrit “¿Por qué me miran?” publicat per l’associació Acen en el recopilatori: Bocados sabrosos II.
– Guanyador de l’IV certamen internacional de ciència ficció Alternis Mundi (2013) en la categoria de conte curt, amb el relat “La proteína”.
– Finalista en el certamen de microrrelat Fantasti`cs 14 – 5ª jornades de Fantasia, Ciència Ficció i Terror de Castelló, amb el microrrelat “Anoche medité”.
– Finalista en els premis del Diari “El Levante” falles 2015 de microrrelats fallers amb la narració “El ninot” publicat per editorial La Rosella.
– Finalista en la 5ª edició del Certamen TerBi 2015 de relat temàtic; tema: món envellit, participant amb la narració “Morituri et salutant”.
– Finalista en els premis del Diari “El Levante” falles 2017 de microrrelats fallers amb la narració “Enamorarse en fallas” publicat per editorial La Rosella.

Back To Top