Paseo por Patraix
Associació Cultural

Passeig per Patraix “Jane’s walk” 9 de Juny

Dissabte 9 de Juny.

Passeig per Patraix dins de “Els PASSEJOS de JANE” amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Veure ací recorregut i característiques per a conéixer Patraix des dels ulls de Jane Jacobs.

Farem un passeig amb perspectiva de gènere, on comentarem el que el barri oferix i les distintes necessitats dels seus habitants. Ho guiaran Eva Álvarez i Carlos Gómez.

Places limitades. Per a reservar, enviar correu a info@patraix.org

Punt de trobada: Junta Municipal de Patraix, davant del centre de Salut Pare Jofre a les 10.15 h.

 

Jane Jacobs va ser una activista que va defendre un model urbà on primara la diversitat i la vitalitat urbanes. No sols va defendre el calmat i disminució del tràfic rodat privat com a motor del disseny urbà sinó que va pensar sobre quines eren les qualitats que feien que un entorn construït fora més útil i plaent, tenint en compte l’enorme varietat dels seus habitants i les seues circumstàncies.

Davant de l’acció urbanitzadora promoguda per Robert Moses a finals dels anys 50, que pretenia travessar una zona de Nova York amb una autopista, Jane Jacobs va defendre una ciutat per a la gent i la seua vida quotidiana, encara que en el context d’una gran ciutat. El seu llibre “La mort i la vida de les grans ciutats d’Estats Units” publicat en 1961 arreplega les seues idees que que parlen de capital social, ulls en el carrer o usos primaris mixtos, i que, fonamentalment, miren la ciutat i l’entorn habitat d’una manera diferent. Açó s’aproxima al que hui s’entén com a perspectiva de gènere.

Després de la seua mort en 2006, els Passejos de Jane van sorgir com una manera de celebrar el seu treball i el seu llegat. Al voltant de la data del seu aniversari, 4 de maig, es produïxen passejos promoguts per veïns, associacions i institucions que tracten de descobrir o compartir els racons d’un barri o entorn, els seus valors i els seus problemes, a la busca d’una major comprensió de la situació i d’un aprenentatge col·lectiu. Des de llavors fins ara, els passejos s’han anat estenent per tot el món i en este moment, es poden pensar com quasi un moviment internacional.

Más información: Passeig Jane Patraix.

Back To Top