Associació Cultural El barri Participació Social

Patraix es mou: pel folklore i per la Igualtat

… pel FOLKLORE

Dissabte 29 d’abril

11:30 h. Animació en el Mercat de Jesús, a càrrec de Valçaina

18 h. Mostra de tocs tradicionals valencians de campanes en l’Església Sagrat Cor de Jesús, Plaça de Patraix: explicació i toc, a càrrec de Mestres Campaners de València.

19 h. Exhibició de dansa a càrrec dels grups La Carraspera i El Tossal de Llíria. Plaza de Patraix

Diumenge 30 d’abril

11:30 h. Grup de danses Saragüell i Grup de danses Realenc de Picanya. Taller de dansà a càrrec del Grup de danses Sargantana para majors i xiquets. Dansà popular. Pl. de Patraix

Dissabte 6 de maig

17 h. Taller de manipulació de tabalet, a càrrec de Vicent Borràs. Sala d’exposicions del centre cultural biblioteca de Patraix (reserves en labatliarespon@dival.es o 963 88 25 25 20)

Divendres 12 de maig

18 h. Biblioteca Patraix: taller animació lectora, a càrrec de Serpentina Teatre (reserves en la biblioteca o 963 57 76 94)

Dissabte 20 de maig

18 h.Taller d’indumentària (iniciació) a càrrec de Sargantana: IES Patraix – Vicenta Ferrer Escrivà (reserves en labatliarespon@dival.es o 963 88 25 25 20)

Tots els actes organitzats per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València

… A més

Dijous 27 d’abril

19:00 h. Presentació de l’edifici sostenible “Marquès de Cruïlles” de Patraix, primer edifici d’habitatges a València amb certificat energètic A i certificat en el Green Building Certificate.

… per la IGUALTAT

Enguany celebrem el X aniversari de la Llei Orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. L’assoliment de la igualtat real i efectiva en la nostra societat requereix no solament del compromís dels subjectes públics, sinó també de la seua promoció decidida en l’òrbita de les relacions entre particulars. Pel que la Associació Veïnal Patraix, vol participar i promoure en l’àmbit veïnal, la consciència social d’aquest dret indiscutible de no discriminació per raó de sexe.

Malgrat els avanços produïts en els últims anys, encara segueix existint un nivell de desigualtat intolerable des de la perspectiva dels valors que inspiren l’ordre democràtic. La igualtat plena, efectiva, entre dones i homes, aquella «perfecta igualtat que no admetera poder ni privilegi per a uns ni incapacitat per a uns altres», en paraules escrites per John Stuart Mill fa quasi 140 anys, és encara hui una tasca pendent en la qual tots tenim alguna cosa que fer.

Dissabte 6 de maig (Pl. de Patraix i seu AV Patraix)

17 h. Concurs de dibuix “Patraix per la igualtat”. En finalitzar, berenar.

17 h. ONG ACCEM “Ruta per la Igualtat”. Stand informatiu, exposició fotogràfica i performance de dones refugiades.

17h. Batucada Borumbaia. A càrrec de la Regidoria d’Igualtat.

18 h. CLOWNFERENCIA: Dona, vida i riure per Amaia Prieto Marín. A càrrec de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València

19 h. Inauguració exposició “El sentiment de la mirada”, de Jordi Falgàs. Amb projecció del making off de les obres i recital musicat de poesies associades als quadres per Paco Vila i Toni Mascarell

21.30 h. Sopar de sobaquillo en la plaça

22 h. Lectura de Manifest

23.00 h. Actuació de la banda Butterfly

Dimecres 10 de maig

18 h. Xarrada “Construint Igualtat” impartida per l’inspector de la Policia Local de València del Grup Gamma Juan D. García Piñón i l’agent Mª Amparo Martín, en la seu de la AV Patraix.

Back To Top