Associació Festes

REPARTIMENT DE MONES ALS COMERÇOS COL·LABORADORS

En agraïment a tots els establiments col·laboradors de Patraix i organismes oficials que fan possible que continuem lluitant per un barri millor, estos dies previs a setmana Santa estem repartint la tradicional mona de Pasqua.

Ací a Patraix segons compten els majors del lloc, el nostre poble, hui barri estava rodejat d’horta i alqueries als afores de la ciutat. Patraix era l’horta que alimentava a la ciutat i lloc de trobada en Pasqua quan de la ciutat eixien a compartir en el camp amb la família el fi de la Quaresma i prendre eixe dolç típic. Dolç que s’oferix segons el seu origen o llegenda a les persones que aprecies ja en època islàmica. Així, doncs, l’Associació Veïnal va prendre eixa tradició i va començar a entregar mones fetes en els forns de Patraix amb recepta tradicional a les empreses, organismes oficials i soci@s.

Va arribar a tal volum que es va decidir fer una mona gegant i durant 3 anys vam fer la mona de Pasqua més gran del món amb 56 m de llarg i que va quedar registrat en el llibre rècord Guinnes.

 

Per això continuem entregant este dolç típic a la gent, entitats, empreses i organismes oficials que aprecien a esta entitat ciutadana com a mostra d’agraïment al mateix temps que mantenim viva eixa tradició.

Back To Top