Asociación Festes

L’Associació Veïnal de Patraix es reuneix amb el regidor Pere Fuset per a informar-lo dels actes del 150 aniversari de l’annexió de l’antic poble a la ciutat de València

L’Associació Veïnal de Patraix ha mantingut hui una reunió molt positiva amb el regidor Pere Fuset per a informar-lo de les qüestions vinculades amb la celebració del 150 aniversari de l’annexió de la ciutat de València del poble de Patraix que l’Associació està preparant durant aquest any de 2020.

En la reunió un grup de vecin@s de Patraix de la comissió d’actes d’aquest aniversari, encapçalada pel president de l’Associació Veïnal Antonio Pla, va informar el Regidor de Cultura Festiva de la necessitat que l’Ajuntament impulse una comissió coordinadora per a proposar activitats amb la finalitat de celebrar aquest esdeveniment històric per a l’antic poble de Patraix com es mereix. Patraix, municipi independent i de possible origen romà, és un poble que ha viscut des dels orígens de la ciutat de València els mateixos esdeveniments. El pas de les diferents civilitzacions no ha fet més que reforçar els vincles entre tots dos assentaments en costums, tradicions i una història que contar. Per això, des de l’Associació Veïnal hem mantingut una sèrie de contactes que continuaran en dates pròximes perquè les administracions públiques impulsen aquesta celebració amb activitats al llarg de l’any però sobretot a l’octubre, mes que se celebren les festes populars en Patraix. A més, els vecin@s amb l’associació veïnal li han indicat la necessitat que siga l’Ajuntament qui coordine aqueixa comissió de propostes per a poder impulsar aquesta celebració i reconeixement d’un poble que des de fa 150 anys forma part de la ciutat. En aqueixa mateixa reunió se li ha sol·licitat al regidor de Cultura Festiva la necessitat de secundar de manera oficial les festes populars en Patraix impulsant la iniciativa de declarar-les com a festes de la ciutat, ja que aquestes festes se celebren des de la dècada de 1930, encara que es van reiniciar fa 26 anys amb un nou format per a recuperar les tradicions, la cultura, la història d’un poble hui annexionat a la ciutat de València que sol·licita no perdre les seues arrels, el seu orígens, la seua història…en resum la seua essència com a poble.

Back To Top