XX TORNEIG MUNICIPAL D’ESCACS

cartel-ajedrez

BASES XX TORNEIG ESCACS ESCOLARS “JOC NET”

Inscripcions:

  • La inscripció és gratuïta i es realitzaren via mail a openescacs@hotmail.es

També es podran inscriure en el mateix lloc de joc 15 minuts abans de l’inici de cada jornada fins a esgotar les places disponibles.

Sistema i Ritme de joc:

  • Sistema i Ritme de Joc: Sistema Suís a 10 minuts per jugador dividits en quatre grups.
  • Rondes: 4 rondes.
  • Emparellaments i classificacions: Es realitzaran amb programa informàtic, sent inapel·lables els seus resultats. El rànquing inicial s’elaborarà per ordre alfabètic a excepció de la final que s’elaborara segons la posició aconseguida en la classificació global que més a baix es detalla.
  • Sistemes de Desempats: 1º Bucholtz menys el pitjor, 2º Bucholtz General 3º Sonnenborg standard
Grup A Nascuts/as any 2000, 2001, 2002 i 2003

o Jugadors SUB12 que posseïsquen ELO FIDE.

( Que no complisquen 17 anys l’any 2016)

Grup B Nascuts en els anys 2004 i 2005 que no posseïsquen ELO FIDE

o jugadors SUB10 que posseïsquen ELO FIDE( Que no complisquen 13 anys l’any 2016)

Grup C Nascuts en els anys 2006 i 2007 que no posseïsquen ELO FIDE

(Que no complisquen 11 anys l’any 2016)

Grup D Nascuts en els anys 2008 i posteriors

(Que no complisquen 9 anys l’any 2016)

Classificació Global

S’elaborarà una classificació global per grup acumulant els punts obtinguts de cada jugador de les jornades que haja participat.  En cas d’igualtat de punts quedarà millor posicionat el que més jornades haja participat. Si la igualtat persisteix es compararen  els bucholtz de cada jugador.

Classificació a la final

Jugaran la final el campió de cada jornada i els 14 primers de la classificació global. Si entre aquests estigueren algun dels jugadors ja classificats, es correrien tants llocs com a campions hi haguera fins a completar el contingent de 20 jugadors. Els participants en la final hauran de tenir l’edat compresa en la categoria, amb independència que en alguna jornada de la fase prèvia hagen participat en una categoria superior.

Premis

Classificació Global per grup:

1º Classificat Trofeu

2º Classificat Trofeu

Aquests premis es donaran en la final.

Classificació per cada Jornada:

1º- Trofeu i classificat a la final de forma directa

2º- Trofeu

3º- Trofeu

Aquests premis es donaran una vegada finalitzada l’última ronda de cada jornada. Quan un jugador haja aconseguit trofeu podrà seguir participant en aqueix grup, encara que no  podrà obtenir un nou trofeu en cas de repetir podi. Dita jugadora solament opta als premis de la classificació global i a poder classificar-se a la final en cas de no haver-ho aconseguit encara.

Resultats de les partides

  • Qualsevol reclamació haurà d’efectuar-se davant els àrbitres, abans del començament de la següent ronda. Iniciada aquesta sense reclamació es perdrà el dret a la mateixa.

Reclamacions durant les partides

  • Per a realitzar una reclamació del que està succeint en la partida, haurà d’alçar-se la mà perquè l’àrbitre que té assignada la seua zona, acudisca a atendre-li.

Normes del Torneig

  • Les decisions dels àrbitres i de l’organització seran inapel·lables.
  • La participació en el Torneig suposa l’acceptació de les presents Bases.

Suspensió del torneig

  • La facultat de suspendre o no iniciar la jornada dependrà de l’organització tècnica. Una vegada començada la jornada s’hauran de disputar com a mínim 3 rondes per a donar per finalitzat el torneig i validar el repartiment de premis i acumulació de punts, si s’haguera de suspendre per les inclemències del temps o força major. Aquesta tercera ronda es donarà per conclosa una vegada finalitzaren totes les partides que componen aquesta ronda. Si s’haguera de suspendre el torneig sense la finalització de totes les partides de la ronda els premis quedaren deserts i els punts aconseguits en aquest torneig no s’acumularen per a la classificació general. Aquesta jornada no serà recuperable per al còmput de la classificació general del torneig.

 

Back To Top