Grup de danses Sargantana

sargantana grup de dansesEn abril de 2012, Ximo Vayá reuneix alguns dels Presidents i Falleres Majors Infantils del Sector de Jesús, en l’objectiu de participar en la Primera Dansa Infantil en honor a la Mare de Déu dels Desemparats de València.
Després d’aquesta enriquidora experiència, Ximo decideix continuar en els xiquets i xiquetes ensenyant mes balls tradicionals Valencians. Es a les hores quan naix EL GRUP DE DANSES SARGANTANA. A aquest grup de xiquets i xiquetes de Jesús se’n uneixen d’altres sectors, consolidant el grup ara format per mes de trenta xiquets i xiquetes de edats compreses entre els huit i quinze anys, i es en la actualitat l’únic grup infantil que forma part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. I a mes a mes l’únic que esta format en la seua totalitat per parelles mixtes. El Grup esta conduit per tres adults, conta amb Tabal i Dolçaina i estem formant una rondalla pròpia.
La finalitat del nostre “xicotet-gran” Grup, és la de l’estudi i divulgació de la Indumentària, la Música i la Dansa Tradicional Valenciana, es per este motiu per el que a les nostres actuacions cuidem molt la indumentària i utilitzem la típica de la Comunitat Valenciana dels segles XVIII i XIX.
En els seus primers inicis el grup va començar actuant en Presentacions Falleres, Dansades, Festes de diversos barris de València i Pobles de la ComunitatValenciana. Continuarem el nostre camí, col·laborant en programes de ràdio de la Comunitat i actuant en la televisió. Hem participat en 2014 el “I ENCUENTRO DE ESCUELAS DE FOLKLORE JOSE RODRIGO” a Huesca (Aragó), I representarem a la Comunitat Valenciana en el “33 FESTIVAL INFANTIL INTERNACIONAL DE FREGENAL DE LA SIERRA” a Badajoz. Tot açò ens ha ajudat a madurar i créixer com a grup…. i participarem en les Semifinals del Certamen de folklore de “SONA LA DIPU”, en el teatre de L’Ateneu Mercantil de València quedant en un merescut tercer lloc, i com a premi vam ser convidats a ballar en la final del certamen, donant mostra del nostre talent en el Teatre Principal de València, compartint escenari amb els millors Grups de la Comunitat Valenciana, aixo si, fora de concurs, i rebent dues mencions especials, una de L’Excma Diputació de València i una altra de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
Ames de participar en actes de falles, barris i festes de tota la nostra Comunitat. El Grup de Danses Sargantana també a participat enguany al XXI FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLCLORE en Villanueva de Algaidas (Màlaga), i en la XIX edicio del FESTIVAL FOLKLÓRICO INTERNACIONAL JUVENIL DEL BIDASOA un dels mes importants del mon celebrat en Irun.
I em aconseguit celebrar el nostre I FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLKLORE GRUP DE DANSES SARGANTANA, el qual va tindre lloc el 5 de setembre pasat al teatre de L’Ateneu mercantil de València, i en el que varen participar Grups de Folklore de tota la Geografía Internacional.

Back To Top