Associació Festes

Coneix el barri amb una ruta guiada i vine a la presentació del llibre Història de Patraix, de poble a barri

LA RUTA PART EL DIUMENGE 29 A les 11 H. DES DE LA SEU DE L’ASSOCIACIÓ I EL LLIBRE ES PRESENTA EL DILLUNS 30 A les 19 H. A la SALA ALFONS EL MAGNÀNIM DEL C. C. LA BENEFICÈNCIA

L’Associació Veïnal de Patraix, dins dels actes previs a la XXV Edició de les Festes Populars del barri que se celebraran des del 4 al 13 d’octubre sota el lema “25 anys fent festa”, ha dissenyat dues activitats per a donar a conéixer el barri al veïnat i a totes les persones interessades en la rica història d’aquest enclavament que en 1870 va passar de ser un poble a formar part de la ciutat de València.

En concret, es tracta d’una ruta guiada de la mà de l’historiador Javier Mozas pels llocs emblemàtics del barri que partirà diumenge 29 de setembre a les 11 hores des de la seu de l’Associació Veïnal situada en la Plaça de Patraix número 13. Totes aquelles persones interessades poden inscriure’s en la pàgina web (www.patraix.org).

A més, el dilluns 30 de setembre la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural de la Beneficència (Carrer Corona número 36 de València) acollirà la presentació del llibre Història de Patraix de poble a barri, confeccionat pel citat historiador Javier Mozas, el filòleg Carles Barquero i l’arqueòleg Víctor Algarra. Un llibre, realitzat en col·laboració amb la Diputació de València, que compta amb diverses il·lustracions realitzades per artistes com Paco Roca, Premi Nacional del Còmic en 2008 que ha dissenyat la portada, Tete Chumi, Lalo Kubala, Lídia Cal, Ada Sinache, Elías Taño, Txemacan o Barbiturikills. Aquest acte serà amenitzat amb l’actuació musical de Patraix All Star, creat per a l’esdeveniment.

Premiats en la XXV edició de les Festes Populars 2019

D’altra banda, l’Associació Veïnal de Patraix, en un acte que se celebrarà el 5 d’octubre a les 22,15 hores en la seua seu, premiarà a l’original dissenyador de moda Francis Montesinos que compleix 50 anys portant el nom de València per les passarel·les de tot el món, a més d’haver donat suport activament diverses causes solidàries.
A l’Institut d’Educació Secundària Cid Campeador que també celebra cinc dècades formant i educant en valors a moltes generacions del barri.
Al centre de Formació Professional Escola d’Artesans que compleix res menys que 150 anys promovent una educació integral que contempla tant l’aprenentatge acadèmic com la formació intel·lectual.
Al grup de danses Carraspera per la seua labor de recuperació dels balls tradicionals valencians, indumentària, cants i costums com les de l’antic poble, hui barri, de Patraix.
A la Societat Agricultors de la Vega (SAV), una empresa històrica de València, que des dels seus orígens reutilitzava els residus com compost per als cultius i hui es dedica a la neteja i conservació de la ciutat.
I a l’Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social (Aderes) de Burjassot per la seua labor en favor de la integració a través de l’esport de les persones amb disfunció física i mental, tant en l’àmbit municipal de Burjassot com en tota la província de València. Un treball que ha sigut la inspiració de l’aclamada pel·lícula Campeones.

Back To Top